Fotbal şi feminitate

duminică, martie 30, 2014 0 Comments A+ a-

          Anul trecut a fost primul an de proiect pentru proiectul destinat promovării fotbalului feminin în România. Acum este Anul II al proiectului, şi cred eu că va fi şi în anii următori.
          În acest an participă judeţele: Alba, Maramureş, Teleorman, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Argeş, Vrancea, Harghita şi Buzău. Anul trecut judeţul Alba a avut cel mai mare număr de înscrieri - 388, printre care şi eu. Înscrierile se pot face individual, cu echipa clasei sau cu echipa şcolii dacă nu eşti la nici un club de fotbal, sau cu echipa de club. Dar, mai multe detalii aici.
          Eu iubesc foarte mult fotbalul, joc de când eram mică; atât în poartă, cât şi pe teren. Am aflat despre acest proiect de la profesorul de sport, şi am zis să mă înscriu şi eu că...de ce nu?... A fost o experienţă foarte frumoasă şi mi-am făcut mulţi prieteni. Cu toate cele cu care am fost în echipă mai vorbim şi ne înţelegem foarte bine.
          La faza locală am luat locul I, după ce am jucat 3 meciuri (meciurile se joacă pe sintetic; în sistem 5+1 - cinci jucătoare şi portar). Nu ştiu dacă-mi amintesc bine, dar cred că scorurile au fost: 6-2, 7-3, 10-4. În echipa noastră au fost două jucătoare foarte bune: Cristiana şi Loredana. Cristiana a primit şi ea diverse oferte, dar nu a acceptat niciuna. Ea jucând volei la CSS Blaj, una dintre cele mai bune echipe din ţară. Loredana a fost convocată la naţională şi acum e la Olimpia Cluj, cea mai bună echipă de fotbal feminin din România. Din păcate eu nu am putut merge la faza judeţeană din cauza unor probleme de sănătate, dar fetele au luat locul II. A fost o experienţă minunată, şi am rămas cu nişte amintiri pe care nu le voi uita niciodată.

Deci, dacă îţi place fotbalul, eu îţi recomant să te înscrii, sigur nu ai să regreţi. :)
sursă foto: AJF Alba
sursă informaţii: fotbalfeminin.ro