Mai sunt câteva zile până la Blaj aLive

miercuri, iunie 04, 2014 2 Comments A+ a-

           Mai sunt două zile, sau trei; nu ştiu exact. Ceea ce ştiu e că abia aştept ziua de sâmbătă şi cea de duminică. După o perioadă ''grea'' cu teze şi tot felul de teste, o astfel de relaxare e mai mult decât binevenită. Pe cine încerc să mint?! Pentru mine a fost o perioadă relaxantă de vreo câteva luni încoace, ce-i drept cu câte-o zi pe ici pe colo mai stresantă. De învăţat n-am prea învăţat, că prind foarte repede din clasă, şi unele lecţii mă plictisesc la cât de uşoare sunt, iar altele nu mă interesează. Deci de ce mi-aş pierde timpul învăţând ceva inutil?!
            Dar... să revenim la concertele noastre. Blaj aLive este la a doua sa ediţie, prima având loc anul trecut tot pe vremea asta. Anul trecut a fost doar o singură zi, mai exact câteva ore. Şi organizatorii s-au gândit să-l transforme în festival. Ce stare aveam când am văzut pe pagina de facebook a evenimentului că e festival, şi că o să fie atâtea trupe care îmi plac foarte mult. Mai sunt şi unele despre care n-am auzit, şi pe care nu le-am ascultat încă. Şi câţiva deejay care mixează chiar fain, dar din câte am înţeles accesul la scena electronică e +18. Nu prea înţeleg de ce, dar nu asta contează. Voiam să mă înscriu la voluntari, dar nu am 16. Poate anul viitor...
             Dintre cei care vor cânta la Blaj aLive şi mie-mi plac se numără Aria Urbană, Grimus, Robin and the Backstabbers, Viţa de Vie, Dan Andrei, Blackstar, Alternosfera, Vunk şi Zdop&Zdup. (i-am scris în ordinea în care intră pe scenă) Pe frate-miu l-am înnebunit cu Bunica bate toba (de cânt a fost o femeie mai în vârstă la Românii au talent, şi a zis că e a fost sursa de inspiraţie a celor de la Zdop&Zdup de a scrie această piesă) şi Moldovenii s-au născut (fiin pe jumătate moldoveni, dar nu de peste Prut). Cred că îl enervam şi cu faptul că ''îşi dorea Gagarin o nepoată''. Mai e puţin. Şi vă las şi o poză cu toţi cei prezenţi, ca să nu-i mai scriu pe toţi.

Ediţia trecută

             Anul trecut a fost ok. Adică nu a fost cine ştie ce. Primii pe scenă au fost Voltaj, şi m-au surprins în mod plăcut. Îmi plăceau şi atunci, doar că din cauză că piesele lor erau prea difuzate, au ajuns să-mi fie uşor antipatici. Dar după ce i-am văzut live, mi-am dat seama că sunt printre puţinii care sunt şi buni şi difuzaţi la radio/tv. Dar posturile de radio şi televiziune ar trebui să ştie că ce-i prea mult strică, şi unele persoane, aşa ca mine, ajung să nu le placă un anumit lucru tocmai din cauza asta. Apoi după Voltaj au fost câţiva din LalaBand, Alina Eremia, Dorian nu-mai-ştiu-cum şi Sore. Recunosc că mi-a plăcut LalaBand în primul sezon al serialului, dar apoi au cam luat-o la vale, după părerea mea. Live nu mi-au plăcut, şi acum nu-mi plac nici atât. Împreună cu Sore a venit şi Mihai Ristea. Ăla ce cânta Sexy Eyes acum câţiva ani. Ce pot să zic, s-a cam dus naibii şi el cu trecerea timpului. Păcat. După cei din LalaBand au urmat Blackstar, demonstrând şi arătând tururor cât de geniali sunt. Au invitat pe scenă un grup de fani, şi m-am dus şi eu. A fost minunat. E greu de exprimat ceea ce simţi în faţa atâtor oameni. Un moment de neuitat. Apoi, au cântat şi Vama, la care nu am mai stat pentru că îmi era somn şi foame şi eram obosită. Plus că de la ei nu ştiam decât aia cu Perfect fără tine şi aia cu 18 ani. Piese pe care nu le suport. După ce am ajuns acasă am încercat să tord, dar n-am putut; de parcă ar putea cineva după un astfel de concert.
             Era să uit să zic o chestie foarte interesantă. După ce au cântat ăia din LalaBand, în faţa scenei erau nişte ţigani, şi mai mici şi mai mari. După ce au urcat Blackstar pe scenă şi au început să cânte, au plecat toţi şi l-am auzit pe unul dintre ei zicând că ''ce-i şi cu sataniştii ăştia''. Foarte tare faza asta, în orice caz. Mă bucur că anul ăsta nu o să fie aşa mulţi, intrarea nefiind gratis. Şi cum nu a fost anunţat nici un manelist/cocalar, slabe şanşe să fie prezenţi. 


2 comentarii

Write comentarii
Pufuleț
AUTHOR
3 august 2014, 17:19 delete

As fi vrut sa-ti las un comentariu la recenzia ta la cartea Circul Noptii, dar nu reusesc, nu gasesc un loc in care sa pun comentariul. Ma gandeam ca vrei sa stii. :D
Te-am tucat!

Reply
avatar
Vlad Nicoleta
AUTHOR
3 august 2014, 21:01 delete

Mulţumesc că mi-ai spus. :*
Acum merge. :)

Reply
avatar