ui 3 căprioare! ^.^

luni, decembrie 29, 2014 0 Comments A+ a-

3-ul ăla se citeşte tri şi nu trei.
Şi se mai citeşte tot cu o voce piţigăiată de copil mic de câţiva ani.. (semnele nu se citesc)

          Acum că ne-am făcut înţeleşi, să zic ce şi cum.  ne întorceam cu maşina acasă de la cumpărături [oamenii ăştia îs nebuni sau ce. să n-ai loc să treci să iei ceva din supermarket?! să aştepţi o grămadă de timp la casă, fiind toate foarte ocupate, când normal de-abia mai sunt unul-doi oameni la rând în faţa ta şi o singură casă deschisă?! aşa ceva.] şi alte chestii şi blablabla. Nu că ar fi revelionul, sau, în fine.. Şi văd pe un deal în faţa mea trei căprioare alergând zburdalnice prin zăpadă. erau la vreun kilometru distanţă, poate 2? 500 de metri? Nu cred că contează. Văzându-le, foarte bucuroasă, zic ''ui 3 căprioare''. Şi tata se uită pe geam după 'căprioarele mele' şi era să se bage într-un şanţ sau cap de pod sau ce o fi fost. ''no' din cauza ta şi la căprioarele tale, ui ce era să fac.. [...] eşti aşa un copil''. Ce să-i faci, aşa sunt eu. N-am mai văzut căprioare când e zăpadă până acum.. Şi, eu nu i-am zis tatei să se uite după căprioare, le-am zis celorlalţi (sau mi-am zis mie).. Vreau o căprioară. ''pot să iau una acasă?''. N-am zis asta. Acum mi-a venit doar ideea, amintindu-mi că frati-miu a zis atunci că o omoară pe una.. Şi în cartea pe care am terminat-o azi era şi o căprioară. Săraca, închisă într-un zoo, într-un dom de sticlă, departe de natură..

          Drumul era foarte, foarte alunecos. Maşina se mişca în toate direcţiile; adică aluneca. Era gheaţă, fără nici un pic de nisip, şi doar la întoarcere a fost dat cu puţin.. N-am mai fost iarna, sau când era zăpadă, mai bine zis, cu maşina, doar cu autobuzul şi altele.. E chiar uşor să faci un accident pe vremea asta. Am mers cu 10-20 km/h, cel mult. Şi am făcut un drum de 10 km în vreo 40 de minute, care normal e 15 minute sau 10 şi mai puţin de atât dacă eşti prost şi.. şi.
          Adică, na, mergeai de zici că stăteai pe loc; cu a doua la relantiu.. Şi tata zău că merge încet, adică nu încet, ci regulamentar. Dar, acum... Mamei îi era frică. De parcă ai putea păţi ceva cu o aşa 'viteză'... Şi tata m-a făcut să trec strada pe undeva pe unde nu era nici o trecere. Adică nu era nici o maşină, dar putea veni una? sau nu.. Iar înapoi, zic ''trecem pe trecere acum.. că n-am chef să mor..''. Nu e cine ştie ce să mergi 50 de metri în plus.. sau, poate e..

          Toată chestia e că am avut parte de prea multe 'aproape accidente' şi era să dea cineva peste mine pe vreo trecere de prea multe ori. Dacă vrei viteză.. du-te, ''frate'', undeva pe circuit sau mai ştiu eu ce. Nu ştiu ce o să fac eu, mai sunt 2 ani şi puţin pănă o să am şi eu permis..

           Şi dacă Moş Crăciun n-a venit.. poate doar întârzie.. a făcut pană la reni sau sanie.. Dacă nu, să-mi aducă la anul o căprioară. Sau de ce nu.. poate unul din renii lui. Rudolf poate? sau Comet? sau oricare altul.