azi, nu mâine

duminică, februarie 15, 2015 2 Comments A+ a-

        Mi-e oarecum greu să fac tot ce îmi propun. De aceea nici nu îmi propun să fac unele lucruri. Las lucrurile să meargă de la sine. Dar, şi când îmi zic că într-o zi să fac un lucru şi nu mai fac o să mă simt groaznic mai multe zile din această cauză. Pentru că îmi găsesc scuze să nu fac ceva, chiar dacă acel ceva e important pentru mine. Şi deoarece sunt o persoană leneşă uneori.
         Dar, e greu să fac ce ar trebui să fac, în loc să mă joc, să mă uit la tv sau să pierd vremea pe net. Şi în locul lucrurilor astea aş putea face ceva ce îmi place (nu că nu mi-ar plăcea să nu fac nimic) şi mă ajută să mă dezvolt. Sunt atâtea lucruri care îmi fac plăcere şi nu pot să le fac pe toate. Aşa că până la urmă nu mai fac nimic din toate astea. Şi mă simt naşpa că nu sunt în stare să fac ceva productiv.
        Aşa că m-am gândit să fac ceva azi, şi nu mâine, săptămâna viitoare sau peste o lună. Ceea ce mă ajută să mă ţin de plan este că planurile le fac de seara. După 12, sau 0. Pentru că nu e mâine, ci e azi. Este vreo oră în care nu dorm până atunci, dar aşa reuşesc să mă ţin de ce zic că o să fac. Cel puţin câteodată merge.
         Şi un alt lucru care mă ajută să încep ceva. Începutul e cel mai greu, apoi devine obişnuinţă. Este că folosesc prezentul, şi nu viitorul. Dar asta devine enervant uneori atât pentru mine cât şi pentru ceilalţi. (frate-miu: ''de două săptămâni zici că tot faci.. şi n-ai făcut nimic''). Dar, odată ce încep nu mă mai pot opri. Asta până când nu o să mai fac iar ceva şi o să ajung să mă simt iar groaznic că n-am făcut nimic.

Ca o concluzie, trebuie să nu mai amân ceea ce fac. Mâine se transformă în niciodată. ''n-am chef''' în regrete.

*din aceeaşi cauză stupidă n-am mai scris o săptămână pe blog

2 comentarii

Write comentarii
Pufuleț
AUTHOR
22 februarie 2015, 13:59 delete

Si eu am aceeasi problema, urasc chestia asta, dar nu reusesc sa trec peste.
Te tuc!

Reply
avatar
Vlad Nicoleta
AUTHOR
22 februarie 2015, 15:21 delete

O pauză ajută. Dar, uneori cu greu mai reîncepi ceva..

Reply
avatar