Extratereştrii de pe Atria

miercuri, februarie 04, 2015 2 Comments A+ a-

sursă foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Star-Crossed_(TV_series)
Un nou serial la care mă uit. Şi care îmi place foarte mult. Că dacă nu mi-ar plăcea nu m-aş uita, nu?!
          Aseară tot butonam telecomanda căutând ceva cât de cât fain şi cât de cât interesant. Şi Extratereştrii de pe Atria suna destul de bine. La fel şi descrierea. Plus că era pe AXN Spin. Şi-mi ziceam doar să nu fie cu ceea ce cred unii despre extratereştri, şi anume că vor să distrugă Pământul, să ne invadeze şi alte tâmpenii de-astea.  Dar, nu. E cu extratereştri care sunt fix cum sunt extratereştri. Adică arată aproximativ la fel ca oamenii. Sunt mai inteligenţi. De treabă şi prietenoşi. Ei, bine, nu toţi. Fiecare pădure are uscăturile ei, nu?

Povestea e destul de interesantă.
          O navă spaţială se prăbuşeşte pe Pământ. Iar armata ce face? Îi închide într-un perimetru militar numit Sector, departe de restul oamenilor. Bravă, bă, bravo. Se prăbuşesc săracii extratereştri şi voi îi izolaţi, în loc să îi ajutaţi să meargă înapoi acasă. N-am văzut de la început, ci doar aseară două episoade (11 şi 12), deci am pierdut multe şi nu ştiu exact ce şi cum. Îmi dau cu presupusul doar. Parcă văd armata, CIA-ul, şi toate alea ce ţin de guvern în jurul navei ăleia. Extratereştrii răniţi înconjuraţi de soldaţi înarmaţi. Roman, de vreo câţiva anişori, o întâlneşte pe Emery, încercând să găsească un loc de refugiu. Şi apoi peste vreo 10 ani se întâlnesc din nou. Şi chestii de-astea cu îndrăgosteli. El şi încă vreo câţiva sunt trimişi la liceu să se integreze între pământeni. Şi în Sector mai sunt vreo două tipuri de extratereştri (tragi şi ik-nu-mai-ştiu-cum). Şi ei arată ca oamenii. Ăia nu ştiu ce caută acolo şi cum au ajuns. Din ce-am văzut până acum, sunt extratereştri răi şi vor să-i distrugă pe atrieni. Sau ceva pe-acolo. Şi se bat între ei acolo în Sector, unde sunt păziţi. Unii reuşesc să plece de acolo şi se duc în lume, alături de oameni.

          Bine că ce-am scris nu e chiar aşa. Unele lucruri sunt datul meu cu părerea asupra a ce o fi fost înainte. Şi altele doar bănuieli că nu prea am înţeles exact mai nimic. Trebuie să văd episoadele alea. Cândva. Că în SF nu e ca în alte genuri de seriale. Nu pot să mă uit cum mă uit la Teen Wolf şi TVD, de exemplu. Un episod dintr-un sezon azi, altul din alt sezon săptămâna viitoare. Trebuie să aibă o continuitate, ceva. Să înţeleg cum mai e o altă lume; una nouă. Iar, vampirii şi vârcolacii nu prea sunt ceva nou. O să găsesc oare vreo 7-8 ore săptămâna asta să mă uit? Probabil că nu. Probabil că nici nu le voi găsi online la o calitate cât mai apropiată de cea de la tv.. Şi probabil dacă aş găsi, nu aş avea instalat nu-ştiu-ce plug-in. Deci, o să mă uit la tv neînţelegând nimic. De parcă e prima dată când fac asta...

          Serialul se petrece în 2024. Iar atrienii s-au prăbuşit, deci, în 2014. uu. :3 N-am auzit nimic de asta. Oare guvernul ţine totul secret? =)))

Update: Se pare că nu e decât un sezon. Producătorii au renunțat la vreo continuare din cauza vizionării mici în America..

2 comentarii

Write comentarii
Anonim
AUTHOR
5 februarie 2017, 17:35 delete

Daca nu ai urmarit serialul ,de ce mama naibii comentezi?Ai vazut un episod si iti dai cu presupusul?Gaseste-ti alta ocupatie ca la comentat esti VARZA!!!!!

Reply
avatar
Nicoleta Vlad
AUTHOR
8 iulie 2017, 20:58 delete

Am urmărit tot serialul. Și dacă ”comentez” doar primul episod, care ar fi problema? Nu sunt critic sau cinefil. Scriu doar gânduri și idei. Alături de presupuneri și ce-ar fi dacă-uri.
Nu o să îmi găsesc altă ocupație pentru că îmi place prea mult ceea ce fac, indiferent cum considerați că sunt.
Îmi cer scuze pentru răspunsul atât de întârziat.

Reply
avatar