30 days of yoga

luni, martie 16, 2015 0 Comments A+ a-

sursă foto: yogawithadriene.com
         Doar ce am terminat ziua 3. În fiecare zi ceva nou. Această schimbare zilnică ajută la eliminarea rutinei şi a plictiselii. Pentru mine, e intrigant să nu ştiu ce fac în ziua următoare. Indiferent că e vorba despre sport, scris sau orice altceva. Şi asta adaugă un plus de fericire oricărui moment.
         Yoga am început să fac de prin vară, parcă. Până atunci nu prea ştiam cu ce se mănâncă, zic totuşi să încerc. Nici nu ştiu de unde imboldul ăsta, posibil vreo emisiune, dar după cum ziceam nu sunt sigură. Cu toate că am câteva frânturi de amintiri în care meditam, şi stăteam în tot felul de poziţii, dar neştiind că de fapt e yoga.
         În vară am făcut exerciţii ceva mai grele. Apoi după un timp n-am mai făcut nimic. De vreo două luni am început din nou să fac. Aşa din când în când. Şi de 3 zile am început acest challenge [nu mai poţi scrie nimic fără englezisme..]. Şi pur şi simplu am început să iubesc acest sport.
         Îmi dă o stare de bine, nu că alte sporturi n-ar face asta. Dar e ceva diferit. O relaxare şi o eliberare interioară. Nu e doar pentru corp, e şi pentru suflet. În alea 20-30 de minute nu te mai gândeşti la nimic altceva, decât la moment în sine. La cât de bine te simţi, şi cum ai vrea să fie aşa pentru totdeauna. Dar, dacă ai un frate enervant care nu-ţi dă pace în tot acest timp şi te întrabă tot felul de chestii despre gajici şi ce-ai mai făcut în ziua respectivă, ei bine, te ajută să te calmezi, să te relaxezi şi să nu-i rupi ceva, doar aşa de nervi.
Deci yoga reduce stresul, nervii şi oboseala. Te face să te simţi bine. Să fii împăcat cu tine însuţi. Şi, nu în ultimul rând, să fii fericit.

 ziua 1 aici