Cumpărăturile de dinaintea unei sărbători

joi, aprilie 09, 2015 0 Comments A+ a-

        Căutam un anumit tricou prin lidl. Un tricou pe care l-am văzut acum vreo două săptămâni, dar n-am avut bani la mine să-l cumpăr, şi apoi n-am avut chef şi mi-a fost lene. Nu mai era mai nimic din ce era atunci, dar am găsit totuşi ce căutam: şi era doar unul, roz şi fix mărimea mea; ce noroc am. :))
         Dar revenind, totuşi, la subiect. Era plin. O mulţime de oameni. Nici nu aveam loc să mă mişc. Oamenii parcă înnebunesc în perioada asta. Şi ca să fac o diferenţă: într-o zi obişnuită cel mult 10 oameni în tot supermarket-ul, 1-2 la casă, acum cel puţin o sută (cu aproximaţie, că nu m-apuc să-i număr) şi toate casele ocupate. Că eu când cumpăr ceva iau cel mult cinci chestii, nu o chestie cu roţi plină (aka cărucior) indiferent de zi. Că trebuie să aştept o grămadă la coadă (stau destul de bine cu răbdarea).
       Că de ce sunt oamenii aşa idioţi? Întrebarea asta n-o să-şi găsească răspuns. Dar mintea mea în căutare de răspunsuri îmi zice că în zile obişnuite mor de foame, şi de sărbătoari îşi mai permit şi ei ceva..
      De obicei mă pierd de oricine e cu mine într-un magazin indiferent de mărime. Mă opresc să mă uit de obicei la jucării, chestii de birotică şi alte asemenea. Azi n-o mai găseam pe mama (noroc cu telefoanele astea). De obicei dacă mă plimbam printre raioane o vedeam, dar acum n-aveam cum.
      Şi dacă tot am zis de lidl, să zic şi de penny, ca să nu-mi ziceţi că fac reclamă. Am mers că nu-ştiu-cine i-a zis mamei că nu-ştiu-ce e mai ieftin acolo. Am zis să merg şi eu că mai fac puţină mişcare, mai iau o gură de aer. Mare greşeală. Mai bine stăteam şi aşteptam în maşină cu tata. Deci am intrat în penny. Pe lângă că erau o grămadă de ţigani (asta cred că e specific doar Blajului), erau mult mai mulţi oameni. Dacă ziceam mai sus că nu prea era loc, aici, ei bine.. Îi zic mamei: ''mai bine te ţin de mână, să nu mă pierd iar, că de aici nu mai ies vie''. :)) Coada sau cozile la casă erau dintr-un capăt la celălalt al magazinului, pe mai multe rânduri. Şi chiar nu exagerez. Erau cel puţin 50 de oameni în faţă (asta tot cu aproximaţie). Nu mai puteam să respir, îmi era rău. Asta din cauza prea multor oameni în jurul meu şi al ''parfumului'' de ţigan. Am ieşit, cu greu, afară din magazin. Eram ceva gen: ''aer curat!''. :))
      Nu că la celălalt n-ar fi ţigani, dar aici sunt mult mai mulţi. Şi în legătură de preţ, sunt cam aceleaşi, diferenţă de câţiva bani la unele produse, cum şi la celălalt e la fel. Dar nu se merită să stai 50 de minute la coadă.

În concluzie, oamenii sunt idioţi, în principal de sărbători.