a fost libertate pe câmpia libertăţii

duminică, iunie 07, 2015 0 Comments A+ a-

Cred că nu puteam găsi un titlu mai idiot..

Au fost patru zile de libertate, muncă şi distracţie. #blajalive2015
Am fost voluntar. Prima mea experienţă de genul. Şi a fost foarte fain.

În prima zi, adică joi, am fost la infopoint intrare. Am pus brăţări. Am dat informaţii. Am vândut două bilete. Am cunoscut multă lume. Am murit de cald.

A doua zi n-am avut ceva exact de făcut. Trebuia să fiu la sport area, dar nu era amplasat încă. Şi de dimineaţă am lipit nişte stickere pe nişte găleţi pentru Jazz in the park. Am aşezat nişte scaune. Am cărat nişte cutii. Apoi n-am mai avut ce face.  Deci stăteam la umbră şi ceream de lucru. Am fost la Incubator 107 şi m-am jucat cu nişte chestii, dar mă tot loveam. Am împărţit sendvişuri şi apă voluntarilor şi angajaţilor. Am fost acasă să aduc rachiu pentru Subcarpaţi. Am împărţit pliante. Am fost la o chestie gonflabilă unde se jucau copiii. (asta a fost cel mai greu lucru dintre toate). Am împărţit iar sendvişuri. Şi iar nu mă descurcam cu copiii. Apoi m-am bucurat vreo 10 minute de concertul celor de la Sunrise Avenue.

Ieri n-am făcut mare lucru. Am văzut Bosch-ul din interior, care-i ditamai fabrica. Nu l-am văzut pe Iohannis. Am împărţit mâncare. Apoi m-am prefăcut că-mi place ce cântau Gasolines. Am fost obligaţi să stăm în soare, doar ca să nu se simtă ei naşpa. Au urmat Valea norilor. Care sunt geniali şi care merită să stai oricât în soare şi să-i asculţi. Şi-mi părea aşa rău că iau pus când a fost cel mai cald, şi că nu au fost mai mulţi la scenă. Apoi am fost la Cărtureşti, unde am scris o poezie din cuvintele unei alte poezii. E şi un concurs, şi poeziile o să fie postate în curând pe pagina de facebook citim fest. Apoi am stat la umbră ascultându-i pe Coma şi Guess Who. Am împărţit iar mâncare. Am ascultat puţin Şuie. Şi mi-e ciudă că n-am făcut o poză cu Valea Norilor, sau măcar să le spun cât de super sunt. M-am dus la scena Astronaut Kru să am parte de puţină linişte; cât de ironic. Dubioza kolectiv sunt chiar interesanţi. Un retardat şi-a vărsat berea pe mine. Puţeam ca naiba. La maciu piciu/macao/mojo jojo sau cum l-o fi chemând m-am zbenguit puţin pe acolo. Au cântat două-trei piese în total de foarte multe ori. Şi animaţiile alea erau foarte penale. Toţi erau foarte ''în transă'', chiar şi eu. Era chiar ciudat.

Azi nu am făcut nimic. Totul era aproape dezasamblat. S-a terminat şi ediţia de anul ăsta.

A fost fain. Am cunoscut nişte oameni faini. Am avut o stare faină.
Mi-am dat seama că reggae nu e pentru mine. Oferă o stare ciudată, care pe mine, m-a prins şi nu m-a prins. Am făcut chestii pe care n-aş fi crezut că le voi face vreodată. Şi asta se datorează fumului şi alcoolului pe care l-au băut alţii.

Aş scrie mult mai multe. Dar mi-e aşa somn. Şi oricum ce-am scris e destul de plictisitor.

M-am simţit minunat. Vreau şi la anul să fiu tot voluntar.

ce de amintiri frumoase.