Eu nu vorbesc. Eu scriu.

vineri, decembrie 04, 2015 2 Comments A+ a-

Ieri am luat un 6 la română. Dar nu pentru că n-aş fi ştiut, ci pentru că nu ştiu să vorbesc. Nu pot vorbi la fel de repede precum îmi zboară ideile prin creier. Pur şi simplu nu pot spune tot ce gândesc. Nu vreau să spun tot ce gândesc. Nu vreau să arăt altora ce se află în mintea mea. Nu pot.
Sunt gândurile mele. Nu le pot spune cu voce tare. Simt că se pierd aşa. Spunând un lucru, o să fie uitat. Îl ia vântul şi dispare. Dar scrisul, nu. El rămâne. Dăinuie. Mereu.
M-am învăţat să vorbesc cât mai puţin. Scurt şi la obiect. Chiar deloc dacă se poate. Îmi place să-i ascult pe alţii. Dar nu-mi place să vorbesc eu la rândul meu.
De ceva timp mi-am propus să încerc să vorbesc mai des, mai mult. Dar nu-mi iese. E nevoie de timp. Ca să mă dezvăţ de un lucru ce mi-a luat ani să-l fac, sau să nu-l fac. Ca să învăţ să vorbesc în schimb. E greu. Nu mi se deschide gura la comandă, iar cuvintele nu ies. Nu vor. Ele vor să fie scrise. Să nu fie uitate.
Mă uit în gol, la nimic. Gura mimează cuvinte. Nici ea nu ştie ce. Dar încearcă. Privesc aerul. Privesc prin el. Mă gândesc la tot ce aş vrea să spun. Dar nu spun. Gândul e undeva închis printr-un ungher rătăcit al minţii. Dar n-o să iasă la suprafaţă. Nu îi dau voie. Sau nu vrea el să iasă. E cam acelaşi lucru.
Chestia asta m-a costat în trecut, şi încă costă. O pritenie, o posibilă iubire. Plus notele din răspuns. Dar de ultimele nu-mi pasă. După cum m-a întrebat şi profesoara dacă sunt mulţumită. Sunt; de ce n-aş fi?! Eu nu vorbesc. Sau cum am zis atunci ''nu mă exprim bine când vorbesc'' - ce prost sună fraza asta, dar mai mult n-am putut.  Nu pot să vorbesc. Nu ştiu să vorbesc. Dar scriu. La asta cred că mă pricep un pic mai bine.

2 comentarii

Write comentarii
Ayu
AUTHOR
9 decembrie 2015, 19:42 delete

Nici eu nu vorbesc;)
Eu am luat 7 la engleza pentru ca nu ridic mana si aia care copiaza de la mine au 10.

Reply
avatar
Nicoleta Vlad
AUTHOR
23 decembrie 2015, 18:34 delete

pe mine mă ameninţă că îmi dă note mici dacă nu răspund mai des :))
iar 10 nu prea se ia la noi.

Reply
avatar