vacanţă, soare şi sărbători de iarnă

miercuri, decembrie 23, 2015 0 Comments A+ a-

       Ador primăvara. La fel şi vremea nici prea caldă nici prea rece. Ador mirosul de prospeţime din aer. Ce-mi displace e că nu sunt frunze sau zăpadă. Peisajul e aşa sec, plictisit. Cred că din cauza asta primăriile cheltuie mulţi bani pe toate cele lumini oribile. Am văzut şi unele faine, dar puţine de tot. Nu-mi plac, la fel cum nu-mi plac nici moşii crăciuni care se caţără pe scară agăţaţi de geam. Mi se par de prost gust. Măcar dacă-i puneau pe horn. Dar cine sunt eu să mă iau de tradiţiile idioate ale oamenilor de sărbători..

       Nu aştept deloc ziua de mâine. O să aud numai bubuituri de petarde, oameni beţi care cică ''colindă'', şi multe altele. Întotdeauna mi-a fost oarecum frică de petarde. Întotdeauna tresar când ceva mă ia prin surprindere. Şi mai sunt şi unii proşti care ţi le aruncă drept în faţă. Din câte ştiu eu sunt ilegale. Dar nu le face nimeni nimic celor care deţin sau vând astfel de chestii. M-am săturat să tot aud fraza ''aşa-i de sărbători''.

       Momentan ascult colinde. Încerc să fac cumva să mă prindă şi pe mine magia Crăciunului, dar nu-mi prea iese. afară ninge liniştit / şi-n casă arde focul nu se potriveşte deloc cu starea mea. Focul arde, dar nu ninge nimic. Am văzut multe filme de Crăciun în ultima perioadă. Şi am să mă mai uit. La fel e şi în cazul desenelor. M-am mai uitat şi la unele filme distopice. Cu încălzirea globală, iar apoi îi urmează, bineînţeles, glaciaţiunea. Snowpiercer s-a remarcat. Şi a mai fost o comedie pe pro tv cu nişte pinguini; foarte drăguţ.

        Desenez şi scriu chestii cu tematica acestei perioade. Habar n-am ce fac, dar iese ceva drăguţ. Cât să mă relaxez şi să mă simt productivă. Dar eu doar mă joc.
În rest, am reînceput să alerg. E vreme perfectă pentru alergat.

în judeţul Alba este un sat numit Crăciunelu de jos,
 iar în zona Blaj de Crăciun se zice Crăciunel fericit! :)