De-acum n-o să mai împrumut cărţi

marți, februarie 23, 2016 2 Comments A+ a-

       I-am trimis mesaj unei prietene dacă a terminat de citit cartea pe care i-am dat-o prin decembrie sau chiar mai târziu. Cică i-a dat-o unei colege să o citească pentru că a văzut-o pe banca ei şi i-a plăcut. M-am enervat foarte tare; şi încă am ceva nervi. Cum ai putut să dai cartea mea cuiva fără să mă întrebi? Cum?! I-am zis că dacă are şi cea mai mică îndoitură ori zgârietură le bat pe amândouă. A scris că ''zo e doar o carte''. Nu e doar o carte. E mult mai mult de-atât. Cărţile nu sunt doar cărţi. În plus, am autograf pe ea şi am şi plătit preţul întreg. Şi e o carte faină, la care ţin. Nu e doar o carte. E o parte din mine în interiorul paginilor ălora.

        E ultima dată când împrumut. Am avut destule probleme cu împrumutatul. Încă nu am păţit să fi vărsat ceva pe ele sau să se fi rupt foi, dar s-ar putea întâmpla. Aşa că e mai bine să elimin riscurile. M-am săturat să le tot cer diferitelor persoane să-mi înapoieze cartea după ce trec luni. Nu pot să înţeleg cum nu au deloc respect faţă de un lucru ce nu le aparţine. Trebuie să ai cea mai mică grijă de ceva ce nu-i al tău. Eu, când împrumut, dacă nu o citesc în vreo trei săptămâni-o lună, şi ştiu că nu există vreo şansă să mă apuc de ea curând, o returnez şi o cer iar când am timp liber.

        O să-i mai împrumut cărţi doar unei colege, care are grijă de ele. La cărţile ei îndoaie pagini, şi nu înţeleg cum poate face asta. Cred că şi ea crede la fel despre mine când vede juma' de carte roz, galben ori albastră.

Împrumutaţi cărţi? Sau aţi avut, la fel ca mine, astfel de experienţe neplăcute?

Update: mi-a înapoiat cartea. Cu greu, însă. O copertă e foarte îndoită, iar paginile sunt toate scrise și murdare. M-am certat cu ea, după care ne-am împăcat. Am lăsat de la mine. Totuși, e cea mai bună prietenă a mea, dacă ea nu mă înțelege și nu pricepe ce înseamnă cărțile pentru mine, atunci cine?

2 comentarii

Write comentarii
24 februarie 2016, 10:59 delete

Auzisem la tv o vorba care mi-a placut maxim " Cartile nu se imprumuta ci se recomanda . " , bineinteles ca regula asta nu se aplica atunci cand e vorba de cea mai buna prietena . Cred ca am imprumutat peste 30 de carti de la ea si i le aduceam in maxim 3 zile fara sa fie maltratate . :))

Reply
avatar
Nicoleta Vlad
AUTHOR
24 februarie 2016, 20:04 delete

Chestia e că a fost chiar cea mai bună prietenă cea care i-a dat cartea colegei. :(
La fel și eu, încerc să le inapoiez în cel mai scurt timp.

Reply
avatar