Am renunțat la pagina de facebook a blogului

vineri, ianuarie 13, 2017 0 Comments A+ a-

În ultimul timp m-am tot gândit dacă are sau nu rost să mai păstrez pagina de facebook a blogului. Răspunsul se înțelege de la sine. Mă găsiți doar pe profilul personal, de acum încolo.

De ce am făcut asta?

 • Postări zero
  La fel ca pe blog, nici pe pagină nu postam mai deloc. Doar dădeam share articolelor după ce le scriam și cam atât. Asta dacă îmi mai aminteam.
 • Reach zero
  Aveam în jur de 300 de like-uri, cam multe raportat la lipsa de inactivitate. Și dintre cei 300, doar 10-15 vedeau postările, și aproape nimeni nu reacționa în vreun fel.
 • Prea multe rețele sociale (x/∞=0)
  Și asta, și aia, și aialaltă. Prea multe. Prea puțin timp. Prea puțin conținut. E mai bună prezența în două-trei locuri, decât peste tot, pentru mine, cel puțin. Să fie toate organizate undeva, și nu împrăștiate prin toate colțurile internetului.
Social-media-facebook-ad-Facebook-Page-Engagement-Custom-Audiences-Everyone-Who-Engaged-With-Your-Page

Promovarea pe profilul personal

 • Postez mai des
  O dată la câteva zile, dacă nu zilnic.
 • Lucruri interesante și utile
  Nu pun chiar orice pe profil, mă gândesc de câteva ori, înainte să fac asta. Uneori chiar mai mult decât pentru un articol. Deci acolo am doar lucruri faine. Așa că de ce n-ar fi și blogul prezent la mine pe perete?
 • Mai mult engagement
  Reacții, comentarii, trafic. La articolul ăsta majoritatea vizualizărilor vin de pe facebook. N-au fost niciodată atâtea, imediat după ce l-am publicat. 
girl sitting next to a laptop posting on social media (twitter, facebook, instagram, blog)

Mi-am dat seama că pagina de facebook pentru mine în acest moment este cam inutilă. Astfel că nu mai e publică. Încă nu sunt sigură dacă să o șterg sau nu. Poate, pe viitor, dar nu prea cred. Îmi e de ajuns profilul, și e mult mai relevant așa, având în vedere că e un blog personal, și nu unul de nișă.

Voi cum vă promovați? Profil sau pagină? Și care credeți că e cea mai bună metodă dintre cele două, sau ambele?