M-am înscris la Night Cross Challenge

duminică, august 06, 2017 0 Comments A+ a-

Acest eveniment are loc pe 25 august în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului. Presupune o cursă de alergare de 4,5 km (amatori), respectiv 9 km (avansați). Așa cum îi spune și numele, crosul va avea loc după lăsarea serii.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia „DA pentru Sport”, fiind implicați Daniela Cârlan (campioană națională la atletism, participând și la Jocurile Olimpice) și Daniel Troancă (participant la o mulțime de competiții naționale și internaționale de alergare, ciclism, triatlon, printre care și Iron Man). Aceștia susțin mai multe evenimente sportive, cum este și Maratonul Internațional de la Sibiu, dar și celelalte aflate sub denumirea de Sibiu Challenge: Beach Football Challenge, Duathlon Challenge.

Prima dată când am aflat de Night Cross Challenge a fost anul trecut, pe vremea când am stat toată vacanța de vară în Sibiu. Un prieten, care s-a înscris ca alergător, m-a întrebat dacă nu vreau să merg voluntar și să îl încurajez. Însă nu am putut participa atunci din cauză că lucram în acea seară. Particip anul acesta, ci nu oricum: o să alerg. Cursa de 4,5 km este suficient pentru mine în momentul de față. Este primul eveniment sportiv la care m-am înscris ca alergător și nu ca voluntar. Sunt încrezătoare că o să reușesc având în vedere că acum câteva zile am reușit să alerg 5 km fără să mă opresc, după vreo 2 ani în care alergasem cel mult 3.
alergat-adidași-sport-parc-verde-iarba
Photo by Arek Adeoye on Unsplash

Ador ideea de a alerga noaptea prin Muzeul Satului. Îmi aduce aminte de atunci când aveam vreo 9-10 ani, fiind în vacanță la mătuși, ieșeam seara la plimbare. Ca orice copil foarte energic săream și alergam pe acolo, iar rudele mele de abia puteau ține pasul cu mine. Ce vremeri! Vorbesc de parcă aș avea 80 de ani și nu 18... În fine.

Night Cross Challenge se adresează oricui între 14 și 80 de ani. Scopul evenimentului este acela de a promova mișcarea și sportul. Încă vă mai puteți înscrie până la data de 11 august ca alergător aici sau pentru a fi voluntar aici. Se mai pot face înscrieri și după acea dată, dar nu o să mai primiți kit-ul de participant care constă în tricou, medalie de finisher și mai multe lucruri. Mai multe detalii descpre eveniment găsiți la ei pe site.

Aș spune că aștept cu nerăbdare acea seară de vineri când o să alerg sub lumina lunii și a stelelor, în jurul lacului, într-un peisaj feeric, dar nu e chiar așa. Mai trebuie să alerg mult până atunci, aproape seară de seară. Chiar dacă fac deja asta, acum lucrurile sunt puțin mai serioase, sau așa aș vrea să cred. Îmi doresc un singur lucru: să dau tot ce pot și să scot un timp bun pe care să îl pot spune altora dacă mă întreabă...

Gata. Destul cu scrisul, am plecat la alergat. ^_^